Opdracht 3:


Notice: Undefined property: UT_Resize::$throwOnError in /var/www/vhosts/dewivlek.nl/portfolio/wp-content/plugins/ut-portfolio/inc/ut-image-resize.php on line 353

Wat is op dit moment de stand van zaken qua studieresultaten?
Tot nu toe heb ik alle vakken behaald. Toen ik in blok 1 meerdere vakken niet behaald had begon ik aan mijzelf te twijfelen. Dit omdat ik voorafgaand aan de opleiding sterk getwijfeld heb of ik het HBO niveau aan zou kunnen. De herkansingen haalde ik en daar kreeg ik er vertrouwen van. Blok 2 en 3 heb ik alles in een keer behaald, dit mede doordat ik een andere manier van leren heb toegepast (via mindmaps).  Ik ben trots op mezelf dat ik tot nu toe alles behaald heb en dat ik als alles goed gaat mijn propedeuse dit jaar ga behalen. Ook valt mij op dat ik voor de vakken die ik echt leuk vond hogere cijfer heb behaald dan voor vakken die ik minder leuk vond.

Wat voor tussentijds studieadvies heb je gekregen?
Positief advies

Met welke verwachting ben je aan deze opleiding gestart?
Ik verwachte dat ik met deze opleiding mijn creativiteit kon uiten in voeding en verpakkingen. Tevens vond ik, toen ik de eerste keer op Has Hogeschool was, dat de school een warme en gezellige en kleine uitstraling had. Hierdoor verwachte ik dat je niet als nummer gezien zou worden maar echt als een persoon door de leerraren. Ook verwachte ik dat ik het zwaar ging krijgen, omdat ik bang was dat ik het niveau niet aan kon.

Is die verwachting bevestigt tijdens de afgelopen blokken? Geef aan wat er juist wel of niet naar verwachting was.
Alle verwachtingen die ik over de opleiding en school had zijn juist gebleken, alleen is de verwachting die ik had dat ik het niveau niet aan kon is niet juist. Ergens wist ik wel dat ik het kon, maar moest ik het eerst nog allemaal zien. Toen ik uiteindelijk zag dat ik goede cijfers behaalde was er voor mij de bevestiging dat ik het niveau aan kon. Ik denk dat als ik het te zwaar vond en er echt te veel voor moest blokken ik ook geen plezier in de opleiding had, die ik nu wel echt heb. Tevens verwachte ik niet dat ik zo’n leuke vrienden en klasgenootjes zou krijgen, dit komt omdat ik dit bij mbo niet had. Ik denk dat dit komt doordat we allemaal dezelfde interesses hebben en dat is food.

Hoe heb je alle modules (behalve FI1416 Self-Management 1) tot nu toe ervaren? Neem ook de modules mee die nog gaan komen.


Modules in volgorde van leuk naar minder leuk:

1. Packaging Fundamentals (FI1412)

Ik kreeg hier de meeste energie van, omdat ik de manier van lesgeven erg interessant vond. Wat ik leuk vond is dat er variatie in de manier van werken zat, dan in de werkplaats,  dan schetsen, daarnaast was het informatief en digitaal. Wel vond ik het jammer dat de module eindigde in de coronacrisis en dat de lessen thuis door moesten gaan. Toch kon ik me goed herpakken zodat ik de tijd verloor in thuis inbedenken en schetsen van een nieuwe verpakking. Ik werd nieuwsgierig naar het proces van een schets naar een echte ontwikkelde verpakking. Vanaf toen wist ik dat dit echt was waar ik plezier in had en ik dit als studie richting wil kiezen.

2. Visual Communication Design Process (FI1411)

Ik kreeg veel energie van deze modulen, omdat ik het een interessante denkwijze vond om van een onderzoek naar een ontwerp te gaan op papier. Het onderzoek doen was op een creatieve manier, dit kan ik erg waarderen. Niet saai op de laptop maar echt visueel maken op papier. De verschillende onderzoekstechnieken waren leerzaam. Ook vond ik het tof om te zien dat je van een onderzoek tot een mooi eindresultaat kon komen. Ik heb hier met verschillende materialen (verf, stift, potloden, veren etc) gewerkt, wat ik erg leuk vond om te doen.

3. Visual Communication Toolbox (FI1407)

Bij deze module heb ik het idee dat ik veel geleerd heb over schetstechnieken en camera gebruik. Ook kregen we les in adobe, dit heb ik op mijn vorige opleiding al allemaal gehad. Toch vond ik dit fijne lessen omdat ik ondanks mijn ervaring toch nog handige trucjes leerde. Ik vind het altijd al leuk om met mijn handen bezig te zijn dit werd veel gedaan in deze module, waardoor ik altijd zin had in deze les.

4. Innovation@Ideate (FI1406)

Bij deze module heb ik ontdekt dat ik goed ben in ideeën verzinnen en visualiseren. Ook vond ik het fijn om in een groepje te werken. Ik kan heel goed zelfstandig werken, maar soms is het goed om in een groep samen te werken. Ik heb veel geleerd van andere. Ook dit vond ik leuk

 5. Innovation@Work (FI1414)

Bij deze module vond ik het niet leuk om het discover verslag te maken. Ik vond het wel leuk om te brainstormen en ideeën te bedenken. Ook vond ik het leuk om de ideeën te visualiseren.

6. Innovation@Develop (FI1410)

Bij deze module vond ik het leuk dat we voor een echte klant werkten. Ik vond sommige onderelen leuk en sommige dingen niet leuk. Prototype verpakking, prototype food, concept stratement en consept design vond ik leuk en de rest vond ik minder leuk. Ik vind de creatieve dingen het leukst.

 7. Food Domain (FI1404)

Bij deze module vond ik de inhoud erg interessant. Ook vond ik het fijn dan in het boek (De Bosatlas van het voedsel) veel gebruik gemaakt werd van plaatjes. Dit leert voor mij veel makkelijker. Ook vond ik leuk om een poster te maken van een voedselketen naar keuze.

8. Food: Fruit & Vegetables

Bij deze module vond ik de piccalilly erg leerzaam. Persoonlijk leer ik de lesstof beter als ik het toepast in een opdracht.

9. Food: Seeds & Sweets (FI1405)

Alle food modules vind ik interessant en leerzaam, maar wel lastig. Dit  omdat er veel theorie besproken wordt. Ik vond productverwerking en sensoriek bijvoorbeeld vaak al veel leuker, omdat dit praktische was en ik de lesstof dan beter in mij opneem. 

10. Food: Milk, Meat & More (FI1409)

Zoals eerder verteld vond ik deze module interessant en leerzaam. Ik moest in het begin leren hoe ik dit moest leren. Toen ik eenmaal mijn eigen techniek gevonden had, had ik meer plezier in de food modules.

11. Food: Basics (FI1401)

Erg leerzaam. Ik vond chemie en microbiologie erg interessant, maar lastig. Sensoriek en productverwerking vond ik heel erg leuk. Ik leer meer door dingen in praktijk te doen dan bijvoorbeeld de stof te moeten stampen. Voeding en gezondheid klonk vaak wat bekender, waardoor ik het als makkelijker ervaren heb.

12. Consumer Behaviour (FI1403)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze module al vergeten was. Ik vond het niet interessant. Het rare vind ik is dat ik dacht dat alles logisch voor mij klonk in de les, maar ik bij de toets een onvoldoende had gehaald. Mijn herkansing was gelukkig net een voldoende.

13. Innovation@Discover (FI1402)

Van deze module kreeg ik niet veel energie. Ik vind verslagen maken, onderzoek doen en interviewen niet zo leuk. Geef mij maar gewoon de INOP’s, ik verzin (brainsorm) er ideeën bij en visualiseer het.

14. Marketing (FI1408)

Bij deze module heb ik ontdekt dat marketing mij totaal niet ligt. Ik neem de stof niet op. Het ging bij mij het ene oor in en het ander oor uit. Als je me nu vraag wat heb je geleerd van marketing durf ik daar geen antwoord op te geven.

15. Strategy (FI1415)

Ook bij deze module vond ik het niet interessant en te ingewikkeld allemaal. De stof kwam bij mij niet binnen.

Top 5 leukste modules:

  1. Packaging Fundamentals (FI1412)
  2. Visual Communication Design Process (FI1411)
  3. Visual Communication Toolbox (FI1407)
  4.  Innovation@Ideate (FI1406)
  5.  Innovation@Work (FI1414)

Geef een omschrijving van jouw droombaan. Je zou dit door middel van steekwoorden in een wordcloud kunnen weergeven.

Contact

Kom in contact met Dewi!